Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'kalendar_dny_init' not found or invalid function name in /data/cust/starokatolici/archive/old.starokatolici.cz/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'kalendar_textdomain' not found or invalid function name in /data/cust/starokatolici/archive/old.starokatolici.cz/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Archiv webu - Starokatolická církev v ČR » Starokatolický kongres 2018

«

»

Starokatolický kongres 2018

Mezinárodní starokatolícký kongres, Vídeň 2018

Ve dnech 20. – 23. září 2018 se ve Vídni bude konat 32. mezinárodní starokatolický kongres (32. Internationaler Altkatholik*innenkongress – IAKK 2018 WIEN). Tato mimořádná událost, která se opakuje vždy jen jednou za několik let, je největším setkáním starokatolických věřících v Evropě. Je to jedinečná příležitost zažít atmosféru velkého shromáždění věřících a poznat své sestry a bratry ze starokatolických církví napříč Evropou, ale i z dalších církví v našem společenství – anglikánských, filipínské, švédské apod.

Tématem letošního kongresu je „Sůl země“ s podtitulem „Křesťanky a křesťané v dialogu za otevřenou společnost“. Kongres nabízí bohatý bohoslužebný, kulturní i vzdělávací program. Detaily v německém jazyce najdete na webových stránkách kongress2018.altkatholiken.at.V rámci přihlašování je potřeba se přihlásit i na konkrétní workshopy, o které máte zájem. Jejich seznam přikládáme v příloze. Většina z nich probíhá v německém jazyce, někde je možnost tlumočení v angličtině, případně lze v rámci skupiny českých účastníků operativně podle konkrétních možností domluvit tlumočení do češtiny. Přihlašovací formulář najdete zde.

Doprava do Vídně a ubytování tentokrát není organizováno kongresem a zůstává na odpovědnosti každého účastníka. Vzhledem k blízkosti a dobré dostupnosti Vídně by to neměl být problém. Pokud byste potřebovali asistenci se zajišťováním ubytování, kontaktujte Petra Jana Vinše – petr.jan.vins@starokatolici.cz.

Srdečně
+Pavel