Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'kalendar_dny_init' not found or invalid function name in /data/cust/starokatolici/archive/old.starokatolici.cz/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'kalendar_textdomain' not found or invalid function name in /data/cust/starokatolici/archive/old.starokatolici.cz/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Archiv webu - Starokatolická církev v ČR » Tradiční ekumenické setkání na Nový rok – tentokrát ve znamení Taize

«

»

Tradiční ekumenické setkání na Nový rok – tentokrát ve znamení Taize

IMG_8181.CR2Letos na Nový rok se opět představitelé církví sešli ke společné bohoslužbě slova. Tímto místem setkání byl katedrální chrám sv. Víta, Vojtěcha a Václava na Pražském hradě. Bohoslužba však ve čtvrtek vypadala zcela jinak než jsme zvyklí. Nepřipomínali jsme si společně žádnou biblickou postavu, ale spojili jsme se se setkáním mladých pod vedením komunity z Taize, a i proto začínala o hodinu později než normálně.

Proto se i kázání ujal bratr Alois s Taize. Dokonce celé kázání odříkal v českém jazyce. Ve své řeči vyzval představitele církví k větší eucharistické pohostinnosti a přednesl několik návrhů, jak se většímu sjednocení přiblížit. Bohoslužba byla dále proložena písněmi z Taize. Katedrála byla plná mladých lidí, kteří seděli v lavicích, stáli u zdí i seděli na karimatkách na zemi. Při společné modlitbě, kterou nám odkázal náš Pán, si člověk nejvíce uvědomil sílu slov nesoucích se chrámovou lodí vzhůru. Každý se modlil ve svém jazyce, ale i tak se hlasy spojily v jednu chválu, v jedno poděkování, v jednu prosbu o požehnání Boží.

Pokud jste se nedostali do katedrály na Pražský hrad, ani jste nemohli sledovat přímý přenos v České televizi, záznam bohoslužby je dostupný na těchto stránkách.

A můžete se i podívat na fotografie zde: