Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'kalendar_dny_init' not found or invalid function name in /data/cust/starokatolici/archive/old.starokatolici.cz/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'kalendar_textdomain' not found or invalid function name in /data/cust/starokatolici/archive/old.starokatolici.cz/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Archiv webu - Starokatolická církev v ČR » Víte, kde je krásně? Zveme vás na Modré putování Šluknovskem

«

»

Víte, kde je krásně? Zveme vás na Modré putování Šluknovskem

modre-putovani-ikonkaMístní obyvatelé tvrdí, že Šluknovsko je Bohem zapomenutý kraj. Není to však pravda. Takové množství poutních míst, křížových cest, kostelíků, kapliček, křížků a unikátních sakrálních památek, jako je například Loreta v Rumburku nebo Křížová hora v Jiřetíně pod Jedlovou potkáte málokde. Přičtete-li k tomu mnohé místní pamětihodnosti, podstávkové domy, rozhledny a přírodní zajímavosti, najednou zjistíte, že jste se ocitli v ráji výletů.

Šluknovsko je nejsevernější region České republiky, který díky své poloze zůstal ušetřen od divoké industrializace. Jsou zde krásná místa vyhledávaná chalupáři. Málokdo také ví, že v hlubokých lesích Šluknovska se nacházejí zlatonosné potoky, jsou zde i energeticky silná místa spojená s mimořádnými úkazy či zázračnými uzdraveními. To vše je dost na to, aby se tento kraj dostal do hledáčku turistické veřejnosti.

Protože se chceme pochlubit vším, co Šluknovsko nabízí, rozhodli jsme se uspořádat na konci letošního května první ročník Modrého putování. Název je odvozen od modře značené turistické trasy z Mikulášovic do Varnsdorfu, která obchází téměř celý Šluknovský výběžek. Pokud by vás zajímalo, co vše tato turistická akce obnáší a nabízí, podívejte se na tento odkaz:
http://www.lokalni-ekonomika.cz/putovani/modre-putovani-uvod.html

modre-putovani