Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'kalendar_dny_init' not found or invalid function name in /data/cust/starokatolici/archive/old.starokatolici.cz/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'kalendar_textdomain' not found or invalid function name in /data/cust/starokatolici/archive/old.starokatolici.cz/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Archiv webu - Starokatolická církev v ČR » Zahájení ekumenického modlitebního týdne

«

»

Zahájení ekumenického modlitebního týdne

IMG_0684V pondělí 21. ledna 2013 od 18 hodin proběhlo první ekumenické setkání v rámci akce „Týden modliteb za jednotu křesťanů 2013“. Toto setkání se konalo v Soukenické ulici v Praze v prostorách Církve bratrské a ke společné modlitbě věřící vyzvali Dominik kardinál Duka, arcibiskup pražský, Miroslav kardinál Vlk, emeritní arcibiskup pražský a plzeňský biskup František Radkovský z Římskokatolické církve, synodní senior Joel Ruml z Českobratrské církve evangelické a předseda Církve bratrské Daniel Fajfr. Poslední dva jmenovaní také zástupci předsednictva Ekumenické rady církví. Večer uvedl a všechny přítomné představitele církví představil místní kazatel Pavel Černý.

Mezi dalšími představiteli církví byl mimo jiné i náš biskup Dušan Hejbal, superintendant  Evangelické církve augsburského vyznání Marián Čop, biskup Jednoty bratrské Jan Klas či patriarcha Československé církve Husitské Tomáš Butta a další. Jako další zástupce Římskokatolického církve byl přítomen Tomáš Holub, bývalý hlavní vojenský kaplan.

Během večera se vzpomnělo na křesťany v Indii, kteří jsou ve své zemi pro svou víru krutě pronásledováni. To ve svém kázání zmínil i biskup Radkovský, který upozornil právě na to, že křesťanství je v současné době nejpronásledovanějším náboženstvím na světě.